Waarschijnlijk heb je al een paar keer eerder een blog van ons gelezen over online marketing van webshops en kleine bedrijven. We hebben het onder andere gehad over online marketing door middel van Facebook, LinkedIn, Google en het schrijven van blogs. Het is dus duidelijk dat wij online marketing zeer belangrijk vinden en dat het volgens onze visie belangrijk is om dit uit te besteden. Toch zijn er nog te veel MKB’ers die veel te weinig aandacht aan hun online aanwezigheid besteden. Aan de hand van een aantal statistieken die we in deze blog gaan bespreken willen we duidelijk maken dat de online marketing strategie van veel MKB’ers een stuk beter kan en dat wij daarbij kunnen helpen.

45 procent van het MKB hecht weinig waarde aan online marketing

Vorige zomer werd de MKB Online Monitor gehouden waarbij onder andere de online aanwezigheid van het MKB werd onderzocht. Uit deze enquete bleek dat 52% van het midden- en kleinbedrijf geen online strategie heeft en dat zo’n 45 procent weinig waarde hecht aan online marketing. Uit deze cijfers blijkt dat veel bedrijven zich nog niet realiseren hoe belangrijk het is om jezelf te promoten op internet. Er zijn honderden redenen te bedenken waarom het verstandig is om tijd en geld te investeren in online marketing maar een van de belangrijkste redenen is, dat dit simpelweg de beste manier is om je publiek te bereiken. Volgens het CBS zit 97,1% van de Nederlandse bevolking op het internet en hier kunnen een hoop nieuwe klanten tussen zitten.

29 procent maakt gebruik van Search Engine Optimalization

Toch zijn er ook genoeg ondernemers die wel bezig zijn met online marketing maar helaas niet intensief genoeg om er echt de vruchten van de plukken. Zo maakt 29 procent gebruik van Search Engine Optimalisation. Hoewel SEO een van de vele onderdelen is van online marketing, is dit wel een van de meest essentieel factoren voor een goede strategie. SEO zorgt er namelijk voor dat jij met je website hoog komt te staan bij de Google zoekresultaten. Vaak worden dit soort taken verwaarloost terwijl het juist van belang is om SEO bij te houden zodat je online gevonden wordt. Wanneer dit eenmaal het geval is zal je als ondernemer zien dat het traffic op je site omhoog gaat wat uiteindelijk zal resulteren in nieuwe klanten. Meer over SEO lees je in onze blog over online vindbaarheid,

44 procent heeft een bedrijfspagina op Facebook en 29 procent op LinkedIn

In onze 4-delige blogserie over LinkedIn is al te lezen dat het platform een nieuwe goeie manier is om nieuwe klanten te werven. Helaas is deze boodschap nog niet bij het MKB nog niet aangekomen. Zo heeft maar 29 procent een bedrijfspagina op het platform. LinkedIn is een goeie manier om een professioneel Netwerk op te bouwen en met behulp van connecties nog meer uit je bedrijf te halen. Daarnaast is gericht adverteren een goede manier om de juiste klanten te bereiken. Hetzelfde geldt voor Facebook. Het grootste sociale media platform met meer dan 2 miljard dagelijkse gebruikers is een uitgelezen kans om op te adverteren en een groot publiek te bereiken. De inzet van social media is tegenwoordig essentieel en wordt door veel MKB’ers onderschat.

Conclusie

Het doel van deze statistieken is om te laten zien dat de houding tegenover online marketing van een deel van het MKB beter kan. Het is duidelijk dat er te weinig tijd en geld wordt besteed aan de online aanwezigheid. Soms komt dit niet alleen door het gebrek aan motivatie maar ook door te weinig kennis van ondernemers over online marketing. Het is daarom vaak beter om dit uit handen te geven aan bedrijven die hier gespecialiseerd in zijn en de online aanwezigheid van je bedrijf kunnen verbeteren.

Wij van MC eCom Services geven advies over online marketing en wanneer je niet weet hoe je het beste je online strategie moet uitstippelen kunnen wij hierbij helpen. Wij hebben de juiste partners die hierbij kunnen helpen en jou bedrijf bijvoorbeeld de SEO of de Facebook marketing kunnen verbeteren. Mocht je je als MKB’er aangesproken voelen en wil je investeren in een online marketing strategie maar weet je niet waar je moet beginnen? Neem dan contact met ons op en zo komen we samen door middel van een gratis adviesgesprek tot verschillende opties.

Schrijf je in voor een gratis analyse

Ter waarde van €270. We nemen contact met je op voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek.

Recente Posts