Bij het opzetten van een webshop of webpagina is vaak de eerste gedachten ‘Ik wil zo veel mogelijk bezoekers op mijn website!’. Er wordt daarom veel tijd en geld besteed aan het bouwen van een prachtig uitziend en uitstekend werkende website. Daarnaast wil je ook nog dat je website goed te vinden is, dus wordt er nog eens extra geïnvesteerd in onder andere Search Engine optimalisatie. Als dit allemaal klaar is, hoop je dat de potentiële klant de website kan vinden, blijft hangen en overgaat tot aankoop. Op Google Adwords is te zien dat je genoeg clicks hebt naar je website, maar daartegenover is ook te zien dat er nog weinig conversie is. Wat nu? Nu ben je klaar voor de volgende stap, het is het tijd om het verkeer op je website beter te gaan analyseren. Dit doen we met behulp van Google Analytics.

WAT IS GOOGLE ANALYTICS?

Stel je voor dat je precies kan zien waar de bezoeker van u pagina vandaan komt, welke pad hij op je website volgt en wanneer hij deze weer verlaat. Google Analytics maakt het mogelijk om dit allemaal precies in kaart te brengen en waardevolle gegevens en inzichten te genereren. De software laat zien hoe lang men op een specifieke pagina blijft, op welke pagina deze de website verlaat en welke bezoekers de webshop de meest conversies oplevert. In een wereld waarin bedrijven steeds meer data gedreven opereren, is Google Analytics een must voor iedere webpagina. We omschrijven  vier manieren waarop Google Analytics kan helpen bij het verbeteren van je website.

1 Segmenteren

Je wil meer sales en start daarom een nieuwe advertentiecampagne. Je probeert zo goed mogelijk in te schatten waar je doelgroep zit en probeert je campagne daarop in te richten. Je campagne loopt, maar dan wil je ook weten hoe goed deze werkt . Met behulp van Google Analytics is het mogelijk om te analyseren via welk kanaal je bezoekers jou weten te vinden en wat de kenmerken van deze klanten zijn. Deze informatie gebruik je voor jouw SEO. Je krijgt inzicht in waar je doelgroep zich bevindt en met welke kanalen zij het beste zijn te benaderen. Zo segmenteer je je doelgroep en kan je efficiënter campagne voeren.

2. Funnel Optimalisatie

De bezoeker van jouw website doorloopt een bepaald pad voordat hij overgaat tot aankoop, ook wel ‘funnel’ genoemd. Met Google Analytics is het mogelijk een funnel-doel te stellen voor je website. Er wordt dan geanalyseerd of de bezoeker het beoogde pad op de website doorloopt. Mocht deze vroegtijdig afhaken dan wordt er inzichtelijk gemaakt waar dit gebeurd. Zo wordt duidelijk waar klanten op de website afhaken en waar dus mogelijk verbeterpunten liggen om conversie te optimaliseren.

3. Weigeringspercentage

Eerste indrukken zijn blijvend en daarom is het belangrijk direct de juiste te maken. Dit geldt ook voor je website. Met behulp van het weigeringspercentage krijg je inzicht in hoeveel bezoekers direct na hun eerste indruk jouw pagina weer verlaten. Verkoop je luxe stereo-installaties en vertrekken bezoekers met de zoekterm ‘draadloze boxen’ regelmatig direct na het zien van je landingspagina. Dan weet je dat er wat moet worden aangepast.

4. Interne zoekopdrachten

Met het analyseren van zoekopdrachten binnen je website is veel waardevolle informatie te verkrijgen. Op deze manier wordt het duidelijk wat klanten zoeken als ze op jouw webpagina terecht komen. Ben jij een sneakershop en zoeken bezoekers vaak binnen jouw website naar ‘Sneaker X’, maar kunnen zij die niet vinden? Dan weet je welke product jij in huis moet halen.

Conclusie

Google Analytics is de volgende stap in het optimaliseren van jouw E-marketing.  De software biedt de mogelijkheid om inzicht te krijgen in het verkeer naar en op jouw website. Met deze inzichten kan je jouw marketingcampagnes beter inrichten en effectiever je doelgroep benaderen. Wil je meer informatie over Google Analytics en hoe het jouw webshop kan helpen? Plan dan een gesprek in door het formulier hiernaast in te vullen.

Schrijf je in voor een gratis analyse

Ter waarde van €270. We nemen contact met je op voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek.

Recente Posts