Om succesvol te zijn met je eigen onderneming, moet je beginnen met een belangrijk onderdeel van de fundering van je bedrijf: je doelgroep en het segmenteren hiervan. De data die Facebook verzameld kan ingezet worden om je doelgroep verder te segmenteren en zo doelgericht je (potentiële) klanten te bereiken. Belangrijk hierbij is dat je zoveel mogelijk weet over je doelgroep en dat je echt inside informatie verzameld: Wat vinden zij interessant? Wie zijn hun inspiratiebronnen? En welke dingen liken zij op Facebook? Met ruim 10 miljoen gebruikers kan het niet anders dan dat jouw doelgroep ook actief is op Facebook!

Doelgroepen op Facebook

In onze vorige blog over Facebook gaven we je 5 reden waarom Facebook advertising nog steeds de moeite waard is. Wat we tegenwoordig alleen zien is dat adverteerders Facebook nog te vaak in zetten zonder te profiteren van de voordelen die Facebook biedt. Adverteren op Facebook wordt alleen maar duurder als je dit niet gericht aanpakt. In deze blog gaan we je uitleggen hoe je dit het beste aan kan pakken, we beginnen met je doelgroep te segmenteren en hoe Facebook je hierbij kan helpen!

Hoe werkt dat dan?

De beste manier om je Facebook-pagina’s onder de ogen van je (potentiële) klanten te krijgen, is ervoor te betalen. Om geen budget te verspillen aan Facebook advertenties voor mensen die er voor jou niet toe, is het van groot belang je doelgroep juist vast te stellen. Met slechts een paar klikken kun je deze kerndoelgroep selecteren op Facebook, dit is een groep potentiële klanten die jouw bedrijf nog niet kennen. Deze kerndoelgroepen selecteer je handmatig op basis van één of meerdere criteria, denk hierbij aan: locatie, gedrag , demografische gegevens, connecties, interesses. Door een aantal interesses op te geven omtrent je bedrijf geeft Facebook al aan, aan welke criteria jouw doelgroep voornamelijk voldoet.          Bijvoorbeeld, heb je een kinderboekwinkel met webshop, dan wil je je voornamelijk richten op ouders in Nederland. Je typt bij interesses in kinderboeken en bij locatie Nederland, Facebook geeft dan al aan dat van de mensen die geïnteresseerd zijn in kinderboeken 80% vrouw is en dat zij voornamelijk samenwonend of getrouwd zijn. Hierdoor kun je ervoor kiezen om alleen maar budget in te zetten op vrouwen die samenwonend of getrouwd zijn binnen Nederland. Zo voorkom je dat je geld verspilt aan mensen die waarschijnlijk toch niet gaan klikken.

Als tweede ingewikkeldere stap kun je je gaan focussen op de aangepaste doelgroepen. Aangepaste doelgroepen van Facebook bestaan uit mensen die reeds in contact zijn geweest met jouw bedrijf, denk hierbij aan klanten uit je contactenlijst, appgebruikers of sitebezoekers. Via Facebook is het mogelijk je klantenlijsten (zoals telefoonnummers of e-mailadressen) te koppelen aan je Facebookaccount om zo in contact te blijven met je klanten.  Wanneer jouw bedrijf gebruik maakt van een app is het handig om de app Facebook SDK te downloaden. Met deze app kun je je klanten bereiken die jouw app hebben gedownload, maar nog niet zo actief zijn als ze zouden kunnen.Om in contact te blijven met je sitebezoekers kan je een Facebook-pixel downloaden. Zo kun je hen advertenties laten zien over onderwerpen waar zij eerder interesse in hebben getoond. Het is belangrijk om op een andere manier in te spelen op deze doelgroep, deze groep heeft al eens interesse getoond, nu moet je deze interesse vasthouden. Dit kan bijvoorbeeld door hier een aanbod te doen, een gratis download/behandeling.

Daarnaast is het mogelijk om vergelijkbare doelgroepen op te zetten via Facebook. Op basis van een lijst met e-mailadressen van klanten, websitebezoekers of mensen die betrokken waren bij je Facebookpost kun je een vergelijkbare doelgroep maken om je advertentie aan te tonen. Facebook maakt een lijst op met potentiële klanten met dezelfde overeenkomsten van je huidige klanten.

Hulp nodig?

Advertenties gericht op relevante doelgroepen kosten je minder dan een brede algemene advertentie. Deze strategie zorgt ervoor dat, ook al heb je weinig budget, je (potentiële) klanten gericht worden benaderd en hun interesses worden vastgehouden. Op deze manier ga je dus meer relevante mensen bereiken met minder budget. Hulp nodig bij deze Facebook strategie? Plan dan snel een gratis en geheel vrijblijvend informatiegesprek waarin we je meer informatie en advies geven.

Schrijf je in voor een gratis analyse

Ter waarde van €270. We nemen contact met je op voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek.

 

 

Recente Posts