Wij horen vaak verhalen van klanten die duizenden euro’s in een online marketing campagne hebben gestopt die niks opleverde. Dit kwam omdat ze klakkeloos geld in advertenties stopten en niet wisten waar ze mee bezig waren. Daarnaast zijn er partijen die beweren dat ze je website bijvoorbeeld binnen een maand bovenaan Google weten te krijgen, maar deze beloftes niet nakomen. Kortom, bedrijven hebben behoefte aan een adviseur die een online strategie voor je ontwikkelt en vervolgens op een onafhankelijke manier de juiste partner kan aanwijzen. In deze blog leggen we je uit waarom elk bedrijf baat heeft bij onafhankelijke hulp.

Te weinig tijd

Online marketing op orde hebben is een klus waar jaren overheen gaat. Zo is hoog komen in Google heel moeilijk en moet je daarnaast rekening houden met promotie op social media en andere kanalen. Veel ondernemers hebben het veel te druk om zich ook nog bezig te houden met promotie op het internet en het wordt daarom genegeerd of uitbesteed aan een onkundige partij. Het negeren van de mogelijkheden van online marketing is sowieso iets wat hij ten zeerste afraden. Daarnaast hebben ondernemers ook weinig tijd om een goede partij te vinden. De kans is daarom aanwezig dat je in zee gaat met een partij die je niet op maat kan helpen. Een onafhankelijke partij kan hierbij oplossing bieden.

SEO fouten

Het gevaar van ondernemers die het heft in eigen handen nemen en zelf de online marketing gaan regelen, zullen al snel in de de valkuilen van SEO trappen. Het doel van een online strategie is dat je website of webshop er mooi uitziet en dat je mensen naar je site lokt door middel van advertenties. Maar, het belangrijkste onderdeel is natuurlijk de SEO waardoor je hoog in Google komt te staan en zo nieuwe bezoekers aantrekt. Echter, het gevaar is dat je al snel geld in bijvoorbeeld Google Adwords steekt terwijl je geen idee hebt wat er mee gaat gebeuren. Ook zijn SEO fouten snel gemaakt waardoor het lange termijn gevolg is, dat je helemaal niet meer gevonden wordt op de zoekmachine. Daarom is investeren in een online strategie zo belangrijk, je kan het niet alles alleen doen en de kans op fouten maken is groot wanneer je hier onervaren en zonder hulp in stapt.

Loze beloften

In 2011 werd de website SEOkwakzalvers.nl gelanceerd. Hoewel de site niet verder is gekomen dan een aantal blogjes en voor het laatst zes jaar geleden bij is gewerkt was het doel van deze willekeurige site nobel. “Leer de waardeloze adviezen en loze beloftes van SEO kwakzalvers herkennen.” In de wereld van de online marketing en de online strategie worden er namelijk veel beloftes niet nagekomen. Ook wij horen vaak genoeg van klanten dat zij een partij hebben ingeschakeld voor de online marketing die vervolgens weinig to geen werk verricht. De klant betaald een enorm bedrag per maand terwijl de partij weinig doet en het geld in eigen zak steekt.

Het is daarom belangrijk dat er een onafhankelijke partij is die kennis heeft van online strategie en daarnaast de juiste partners heeft om de online strategie daadwerkelijk uit te voeren. De onafhankelijkheid hierin is zeer belangrijk. Er zijn namelijk veel partijen die als doel hebben om geld te verdienen en slechte service te verlenen en maar weinig bedrijven die echt hun beloftes waar maken.

Conclusie

Wij van MC eCom services hebben een aantal betrouwbare partners waarmee we nauw samenwerken. Wij kunnen met u het gesprek aangaan en vervolgens kunnen we samen bepalen wat voor jouw onderneming de beste online marketing strategie is. Vervolgens koppelen we jou aan de juiste partner en kunnen wij als tussenpersoon het gehele proces in goede banen leiden.

Het is dus belangrijk om goed na te denken over je online strategie en het is niet gek wanneer je erachter komt dat je dit niet allemaal alleen kan. Wees dus niet bang om ons in te schakelen als onafhankelijke consultant voor jouw online marketing. Met ons netwerk en jou visie kunnen we jouw onderneming online een gezicht geven. Plan dus vandaag nog een gratis advies gesprek in door het formulier hiernaast in te vullen.

Schrijf je in voor een gratis analyse

Ter waarde van €270. We nemen contact met je op voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek.

Recente Posts