Van je zoon of dochter tot je oudtante, bijna iedereen is tegenwoordig online te vinden. Via social media is de wereld met elkaar verbonden. Dit biedt kansen kansen voor uw bedrijf, mogelijke klanten kunnen via Facebook in een oogopslag zien waar bedrijven voor staan en hoe de uitstraling van een bedrijf naar de buitenwereld is. Maar hoe kun je jezelf het beste online profileren? In deze blog lees je tips en tricks over online profilering. 

Wat wil je bereiken?

Facebook heeft om en nabij 1,4 miljard gebruikers, dit biedt veel verschillende mogelijkheden voor retailers. Het is van belang om van tevoren een strategie te bepalen en goed te kijken naar de manier waarop Facebook voor jouw bedrijf het beste kan worden ingezet. Wil je via Facebook nieuwe klanten aan je binden of wil je klanten enkel informeren? Elke strategie heeft zijn voor- en nadelen, de één geeft wellicht een impuls aan de verkoopcijfers en ander een boost aan de reputatie en uitstraling van uw bedrijf. Zorg ervoor dat er een duidelijke aanpak voor ogen is.

Iedereen zit op Facebook

Startende ondernemers stellen vaak de vraag of hun klant wel op Facebook aanwezig is en of Facebookmarketing wel iets voor hun markt is. Het antwoord op die vraag is heel simpel: ja. Van elke markt zitten tegenwoordig potentiële klanten op Facebook, het platform heeft alleen al in Nederland bijna 10 miljoen gebruikers. Uit elke markt zitten potentiële klanten op Facebook, van de tuinman tot de minister president, tegenwoordig kijken we allemaal ‘s avonds even naar onze tijdlijn.

Om goed met Facebookmarketing aan de slag te gaan, is het belangrijk te begrijpen waar Facebook voor staat. Het platform is oorspronkelijk bedacht om mensen met elkaar in contact te houden. Mensen kijken niet op hun tijdlijn omdat ze graag dingen willen kopen, ze kijken omdat ze updates van vrienden of grappige filmpjes willen zien. Daarom is het belangrijk potentiële klanten te triggeren met leuke of informatieve content. Via die content komen klanten op websites terecht en kan het balletje gaan rollen.

Hoe creëer je een groot bereik?

Als je als bedrijf een Facebookpagina bijhoudt wil je natuurlijk dat je content een zo groot mogelijk bereik heeft. Een gemiddeld Facebookbericht heeft een bereik van ongeveer 16%, dat wil zeggen, als je pagina bijvoorbeeld 1000 volgers heeft, je bericht bij 160 mensen ook daadwerkelijk op de tijdlijn verschijnt. Dit aantal is al vrij laag en wordt elk jaar lager omdat Facebook simpelweg steeds meer gebruikers krijgt en niet alle content aan iedereen kan laten zien. Dit bereik is gelukkig wel te vergroten. Dit doe je door veel interactie en activiteit bij je content te creëren. Zorg ervoor dat je bericht wordt geliked, laat mensen reageren en zorg ervoor dat je bericht gedeeld wordt. Op die manier blijft je content niet beperkt tot je eigen volgers maar komt het ook bij vrienden van vrienden terecht en kan je eigenlijke aantal volgers weer gaan groeien.

Facebookadvertenties

Via Facebook adverteren is zeker voor retailers een hele aantrekkelijke optie. Allereerst omdat je door Facebook niet eindeloos hoeft te wachten tot je bedrijf of website veel vaste volgers heeft. Als je de content van de website ook via Facebook plaatst komen mensen vanzelf op de site terecht en wordt alles bekeken en gelezen. Daarnaast is het relatief goedkoop, al vanaf 1 euro per dag is het mogelijk om op Facebook je advertenties te plaatsen. Voor die ene euro krijg je al snel veel terug. Via Facebook is het namelijk makkelijk om heel gericht naar je eigen doelgroep te adverteren. Dit komt simpelweg omdat het platform heel veel van ons weet. Je kan via Facebook heel nauwkeurig aangeven aan wat voor mensen je de advertenties wil laten zien. Dit kan omdat Facebook veel informatie van zijn gebruikers heeft opgeslagen. En zo de advertentie makkelijk aan de juiste mensen kan laten zien. Het is wel van belang om je doelgroep te checken. Dit houdt in dat je eens in de zoveel tijd moet bekijken of de doelgroep die je bereikt de juiste is. Bekijk of de marketing brengt wat je zou willen, zo niet dan moet de doelgroep wellicht iets worden aangepast.

Schrijf je in voor een gratis analyse

Ter waarde van €270. We nemen contact met je op voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek.

Recente Posts