Hairandbeautyonline

 

Op een regenachtige dag worden we welkom geheten door eigenaar Ruud van Basten en zijn collega Nick van den Berg van Hair and Beauty Online. De webshop verkoopt, zoals de naam al zegt, haarproducten en heeft het magazijn en fysieke winkel/kapperszaak gevestigd in de stad Nijkerk. Vol trots vertelt Nick ons over de bezoekersaantallen op zijn site en de gloednieuwe app.

Hair and Beauty Online (Shops4youonline B.V.) verkoopt al sinds 2010 professionele haarproducten op hun website Hairandbeautyonline.com. Hoewel de website al goed liep, zagen ze bij Hair and Beauty Online kansen om de toen al hoge bezoekersaantallen, nog meer te laten stijgen. Daarnaast ging de webshop in zee met een appontwikkelaar, waarbij het contact niet goed was en ze besloten dat het anders moest.

Ruim een halfjaar geleden kwam Ruud onze eigen Michael tegen op Lightspeed Connect en de twee begonnen al snel te sparren over onderwerpen als Facebookpromotie, linkbuilding, SEO en de visie van Ruud over zijn eigen winkel. Toen Michael zijn concept uitlegde was Ruud enorm enthousiast en kwam met de uitspraak “Elke retailer heeft dit nodig!” Michael en Ruud kwamen tot de conclusie dat ze wat voor elkaar konden betekenen en besloten een samenwerking aan te gaan, vervolgens liep het contact tussen MC eCom Services en Hair & Beauty Online via Nick(de online marketing manager) en Michael. Hierbij gingen wij als MC eCom services op zoek naar de juiste partners die Hair and Beauty Online konden helpen met hun online aanwezigheid en het neerzetten van een goede app.

foto mobielZo kwamen wij terecht bij onze partner Brandfirm, die aan de slag is gegaan met de search engine optimization (SEO) en de online vindbaarheid van de webwinkel. Dit is vrijwel altijd een lang proces waarbij aan het begin niet altijd resultaat te zien is. Toch bleek het werk van Brandfirm gelijk al zijn vruchten af te werpen. Daarnaast zijn de mannen van Hair and Beauty Online zeer te spreken over het contact en de behandeling van Brandfirm dat enorm persoonlijk is.

Ook Apptonize ging aan de slag met Hair and Beauty. Het bedrijf is gespecialiseerd in het maken van apps op basis van zelf ontwikkelde software. Hair and Beauty was al een samenwerking gestart met een andere app-ontwikkelaar maar de communicatie verliep stroef en ze kwamen tot de conclusie dat het anders moest. In het filmpje vertelt Nick over de mogelijkheden die de nieuwe app biedt en toont hij met trots wat de mensen van Apptonize voor hen hebben gemaakt. In tegenstelling tot de vorige appontwikkelaar bleek Apptonize met een persoonlijke benadering wel de juiste partner voor Hair & Beauty te zijn.

Naast de App en de SEO moest er ook wat gedaan worden aan de re-targeting. Hoewel dit bij kleine bedrijfjes vaak zelf wordt gedaan, is het voor grote bedrijven vaak verstandiger om dit uit te besteden. Via ons kwam Hair and Beauty terecht bij Criteo. Het Franse bedrijf is een van de grootste in het promoten op re-targeting en de promotie van winkelgiganten als Adidas, Macy’s en Target in handen heeft.

De mannen van Hair and Beauty Online zijn zeer te tevreden over ons advies wat bij bieden als MC eCom services en over onze partners waar een goede samenwerking mee is ontstaan. Nu een halfjaar later mag het resultaat er wezen. Door het toedoen van Brandfirm en Apptonize worden nu nog steeds dagelijks recordaantallen aan bezoekers op de site geboekt.

Download de app van Hair and Beauty Online voor Apple of Android hieronder!

Schrijf je in voor een gratis online marketing analyse

Ter waarde van €270. We nemen contact met je op voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek.