Je hebt veel verschillende online marketing kanalen. Welke voor jou van toepassing zijn, ligt aan de producten of services die je aanbiedt.

Zoekmachine optimalisatie (SEO)
We behandelen dit al vaker, maar het is dan ook zeer belangrijk voor het optimaliseren van je website. Wanneer je een goede SEO hebt, kan je meer organisch verkeer creëren en een grotere conversie krijgen. Om deze te optimaliseren kost echter wel veel tijd en het kan ook even duren voordat je hier resultaten uithaalt. Hierbij kan je dan ook het beste hulp vragen. Voor Google optimalisatie tips zijn wij ook beschikbaar!

Zoekmachine adverteren (SEA)
Bij dit kanaal betaal je om advertenties online te zetten en hier conversie uit te halen. Je hebt verschillende betaalopties zoals PPC (price per click) hierbij betaal je per keer dat iemand klikt op je advertenties. Bij CPM betaal je per 1000 weergaves.

Over het algemeen kan je een hoog conversie percentage verkrijgen en heb je groot bereik. Maar omdat er veel concurrentie is, kan het wel duur zijn. Een voordeel van zoekmachine adverteren is dat je makkelijk je campagne kan optimaliseren. Je kunt alles meten en de campagnes verfijnen om alles uit de advertenties te optimaliseren. Een goede AdWords campagne is moeilijk te maken, maar hier zijn wel een aantal strategieën voor. Je hebt ook adverteren op Bing of Yahoo.

Social Media Marketing
Een goede en veel gebruikte manier om te adverteren is via Social Media. Dit is meestal ook goedkoper dan bijvoorbeeld AdWords. Je hebt verschillende platformen om te adverteren. Je hebt Facebook, LinkedIn, Snapchat, Twitter, Instagram en Youtube. Hierbij kan je ook specifieke doelgroepen uitkiezen. Bij LinkedIn kan je bijvoorbeeld filteren op functietitel of in wat voor branche ze werken en bij Facebook kan je mensen filteren op hun gedrag op het platform. Als je adverteert via een platform kan je ook meer interactie creëren met de klanten. Mocht je nog niet toe zijn aan adverteren kan je wel een bedrijfspagina aanmaken. Hiermee kan je je volgers alvast informeren met alle activiteiten die lopen in je bedrijf. Hiermee kan je dus ook gratis klanten verkrijgen.

Content Marketing
Content marketing is het creëren van aantrekkelijke content waarin je potentiele klanten geïnteresseerd laat worden in jouw product of services. Een middel wat daarvoor gebruikt wordt is het schrijven blogs en die posten op de website of social media. Maar het posten van video’s etc is onderdeel van content marketing. Op social media wordt ook steeds meer gebruik gemaakt van het delen van video’s.

Display adverteren
Er worden dagelijks miljoenen advertenties op banners van websites weergegeven. Je hebt veel verschillende netwerken die je eventueel hiervoor zou kunnen gebruiken, waardoor het mogelijk is om met elk budget een bannercampagne te beginnen. Wat een nadeel is van display adverteren is dat mensen dood worden gegooid met de verschillende display advertenties, waardoor ze ze niet allemaal meer zien. Als je dan voor een impressie betaald, weet je niet zeker of de klant het zeker gezien heeft. Hierdoor heb je dus vaak een lager conversie ratio. Je kan wel gebruik maken van remarketing om een hogere ratio te krijgen.

E-mail marketing
Met e-mail marketing bereik je je klanten direct en dat is dan ook een groot voordeel. Een nadeel is wel als je geen database hebt met mailadressen dan moet je beginnen bij 0 en het klantenbestand opbouwen, wat veel tijd kan kosten. Je kan het ook uitbesteden aan een derde partij.

Schrijf je in voor een gratis online marketing analyse

Ter waarde van €270. We nemen contact met je op voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek.