Overstappen van Magento naar Lightspeed

Als je dan toch een relatief grote webshop hebt, maar de kosten voor Magento zijn toch te duur, is Lightspeed vaak de beste oplossing. Lightspeed is één van de meest uitgebreide SaaS (Software-as-a-Service) oplossingen voor webshops. Het plug-and-play model van Lightspeed zorgt er zo voor dat je bijvoorbeeld niet meer afhankelijk bent van een of meer developers, wat bij Magento dus wel het geval is.

 

Lightspeed is op SEO gebied ook een geweldig platform met alle nodige mogelijkheden. Lightspeed integreert ook met bijvoorbeeld Channable (dat weer integreert met bol.com, amazon, etc.), een tal van boekhoudpakketten, SendCloud, MyParcel, payment providers (zoals iDeal, Paypal, etc.) en nog honderden andere systemen. Voor deze integraties hoef je geen development kosten te betalen (vaak wel kleine licentiekosten), dus je bent wederom niet afhankelijk van een dure developer. Ook biedt Lightspeed een enorm aantal thema’s (standaard designs) waar je uit kan kiezen.

 

Qua kosten kom je bij Lightspeed ook veel beter uit dan bij Magento. De gemiddelde licentie kost €1068,- en hiervoor heb je 24/7 support en zit er een enorm team aan developers altijd te sleutelen aan de achterkant om het systeem up-to-date te houden met alle ontwikkelingen binnen de eCommerce markt. Datamigraties zijn ook welkom, hiervoor kom je (afhankelijk van de complexiteit van de opdracht) vaak uit op €500-€1500. Neem je wat onvoorziene kosten mee (laten we zeggen €500), ben je maximaal €3000 kwijt aan kosten voor overstappen op Lightspeed. Dat is toch even een heel ander bedrag dan voor enkel een overstap van Magento 1 naar Magento 2.

Schrijf je in voor een gratis online marketing analyse

Ter waarde van €270. We nemen contact met je op voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek.