Het is erg belangrijk om de juiste marketing kanaal te gebruiken om jouw doelgroep te bereiken, anders verspil je enorm veel geld. Om het juiste marketing kanaal te kiezen moet je eerst een aantal stappen doorlopen. Het eerste wat je duidelijk moet hebben is wat je doelstellingen zijn voor de online campagne. Als je bijvoorbeeld brand awareness wilt creëren kan je gaan display adverteren. Ook social media is een goed kanaal om brand awareness te ontwikkelen.

Wil je meer leads generen, kan je van verschillende kanalen gebruik maken. E-mail marketing is een goed kanaal omdat je in direct contact staat met de potentiele klant. Ook je SEO optimaliseren en kost per klik adverteren zou goed zijn om hierbij te gebruiken. Als derde kan je ook meer verkeer willen op je website. Dit is interessant als je bijvoorbeeld een website hebt die geen producten of services verkoopt maar informatie geeft aan de bezoekers. Hierbij verdien je met display advertenties, dus moet je wel veel verkeer hebben bij je website. Het beste waarop je je dan kan focussen is het kanaal content marketing en het optimaliseren van de SEO.

Als je een kanaal hebt gekozen moet je natuurlijk een marketing budget gaan bepalen. Als je een laag marketing budget hebt, kan je beter voor de iets goedkopere kanalen gaan zoals social media. Het onderhouden van de online campagne heeft een bepaalde hoogte van vaardigheid nodig, heb je ze niet dan kan je dus een specialist inhuren. Zorg dus dat je deze vaardigheden hebt. Heb je deze vaardigheden niet dan kan het veel tijd kosten om die te verkrijgen en te onderhouden.

Schrijf je in voor een gratis online marketing analyse

Ter waarde van €270. We nemen contact met je op voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek.