Hoe werkt LinkedIn? Deel IV: LinkedIn Premium

Logo_Linkedin deel 4

“Geneigd tot twijfel”, is de definitie van het woord ‘sceptisch’ volgens Van Dale. Sceptisch is een zeer treffende beschrijving van de houding van menig internetgebruiker tegenover de term ‘premium abonnementen’. Het woord premium heeft een negatieve connotatie gekregen en het lijkt vaak alsof je betaalt voor gebakken lucht. Toch heeft LinkedIn besloten haar betaalde abonnementen, premium te noemen.

Waar we het eerder hadden over de basis, het organische en het betaalde bereik van Linkedin gaan we het nu hebben over premium. Hoewel de woordkeuze dus misschien wat ongelukkig is, hebben de premium abonnementen wel degelijk potentie en is het dus interessant om hier verder in te duiken. In deze blog lees je meer over de betaalde abonnementen, wat het voor jouw bedrijf kan betekenen en of het, het geld wel waard is om er in te investeren.

PLAN NU EEN GRATIS ADVIES AFSPRAAK IN

LinkedIn premium

Je hebt vast wel eens in je mail een bericht van LinkedIn gekregen waarbij je een aanbieding kreeg om te upgraden naar een premium account. Waarschijnlijk heb je hem toen gelijk in je digitale prullenbak gegooid en ben je verder gegaan met belangrijkere zaken. Toch is het eens interessant om het mailtje te lezen of te klikken op het ‘Probeer Premium gratis’ linkje rechts bovenaan je LinkedIn-pagina. Vervolgens wordt je doorverwezen naar de pagina die hieronder is afgebeeld. Zoals te zien is, zijn er vier premium opties waar je uit kan kiezen: Carrière, Business, Verkoop, Werving.

Linkedin Premiumhet eerste abonnement is meer gericht op je persoonlijke LinkedIn-pagina terwijl de andere drie juist voor bedrijfspagina’s bedoeld zijn en dus andere doelen met zich mee brengen. Omdat ieder pakket iets uitgebreider is, variëren ze ook wat betreft de prijs die begint bij €26 en kan oplopen tot ruim €90 euro per maand. Omdat deze blog meer gericht is zal hier meer gesproken worden over de laatste drie opties. Dit betekent niet dat de carrière optie niet het overwegen waard is, wanneer je werkzoekende bent en je LinkedIn pagina up to date hebt gehouden kan dit een weg zijn naar een goede baan. Het kost je alleen wel 26 euro per maand die je dan wel kan zien als investering als je eenmaal een baan hebt gevonden.

Business, Verkoop en Werving

De eerste optie die relevant is voor een bedrijf om in overweging te nemen, is het Business pakket. Voor €42,34 worden vijf extra opties toegevoegd aan je pagina waar je gelijk van kan profiteren. Zo krijg je de mogelijkheid om 15 InMail-berichten te sturen, krijg je inzicht in de groei van je bedrijf, kan je onbeperkt naar andere profielen kijken, zien wie jouw profiel heeft bekeken en daarnaast kan je online videocursussen volgen. Ook belooft LinkedIn dat jouw pagina zes keer vaker bekeken zal worden als je het abonnement neemt. Dit pakket is vooral bedoeld voor bedrijven die meer gevonden willen worden en het dus nog niet echt wil lopen met de likes en volgers op LinkedIn.

Verkoop is, zoals de naam al zegt gericht op sales maken. Met dit premium abonnement zorg je ervoor dat je meer leads genereert via je LinkedIn-pagina. Je krijgt toegang tot een tool genaamd de ‘sales navigator’ waarbij je heel gericht kan zoeken naar leads en er direct mee in contact kan komen. Volgens LinkedIn haal je door middel van het Verkoop pakket drie keer je quota. Het is geschikt voor onder andere salesmanagers, accountmanagers en zelfstandigen die echt bezig zijn met leads genereren. Hoewel het vrij prijzig is, €58,07 per maand, zal dit pakket zich uitbetalen door de hoeveelheid leads die je hiermee kan genereren.

De laatste en meest prijzige premium-optie is het Werving pakket. Zoals in een eerdere blog te lezen is over LinkedIn is het platform ook bedoeld om nieuwe medewerkers te vinden en je kan zelfs mensen laten solliciteren op jouw bedrijfspagina. Werving is daarom ook gericht op het vinden van nieuwe medewerkers waarbij je toegang krijgt tot de ‘Recruiter Lite’ tool. Je pagina wordt zo gericht op het werven van nieuwe medewerkers en je kan geavanceerd zoeken, krijgt slimme suggesties en het design wordt toegespitst op werving. Het pakket kost €90,69 en is dus niet bedoelt voor de kleinere bedrijven die niet zoveel te besteden hebben.

Is een premium abonnement wel nodig?

Omdat LinkedIn zonder te betalen al heel veel mogelijkheden biedt om jezelf als bedrijf op de kaart te zetten, is de kans groot dat je twijfelt over of het wel nodig is om gelijk veel geld hier tegenaan te gaan gooien. Daarnaast geeft LinkedIn nog weinig informatie wat je er specifiek voor terug krijgt totdat je daadwerkelijk een abonnement afsluit. Wel biedt LinkedIn de mogelijkheid om je de eerste maand gratis uit te proberen en daarna gelijk op te zeggen. Hoewel dit aantrekkelijk klinkt om het in ieder geval een maandje aan te zien, is het wel zo dat bij het opzeggen je alle vergaarde data van die eerste maand verliest.

Het is nu nog moeilijk te zeggen of een premium abonnement echt rendabel is. Omdat het platform nog vrij nieuw is, is het zeker de moeite waard om dit in de gaten te houden. Het heeft namelijk zeker de potentie en nu zou je al kunnen overwegen welk pakket bij jouw past en het in ieder geval een maandje te proberen. Vervolgens kan je besluiten of je ten eerste het geld echt kan missen en of je er zeker van bent of je het pakket nodig hebt. Wanneer je dan toch echt zeker van bent dat je LinkedIn premium voor langere tijd gaat gebruiken zou je voor een jaarabonnement kunnen kiezen. Je moet dan wel voor een heel jaar betalen maar hier krijg je wel hoge kortingen voor terug die, afhankelijk van het abonnement, kunnen variëren van 16 tot 20 procent.

Mocht je na het lezen van deze blogpost vragen hebben over online marketing, LinkedIn specifiek of andere dingen waar je tegenaan loopt wat betreft online marketing, wees dan niet bang om een gratis adviesgesprek in te plannen. Hierin kijken we samen met jou naar het bedrijf en geven we advies wat voor strategie de beste is voor jouw bedrijf.

PLAN NU EEN GRATIS ADVIES AFSPRAAK IN

Leave a Reply