Acht eCommerce evenementen waar je bij wil zijn

logos van evenementen

Er worden jaarlijks in de eCommerce enorm veel evenementen en beurzen georganiseerd waar je leert over de laatste vernieuwingen in de eCommerce, inspirerende sprekers te horen krijgt en het is daarnaast een uitgelezen kans om je netwerk uit te breiden. Omdat er zoveel evenementen zijn is de kans vrij groot dat je door de bomen het bos niet meer ziet en daarom krijg je in deze blog een handig overzicht met acht aankomende eCommerce evenementen in Nederland [en één in België] die wij interessant vinden.

PLAN NU EEN GRATIS ADVIES AFSPRAAK IN

Webshop Vakbeurs (BE) [25 & 26 april 2018]

De Webshop Vakbeurs is een beurs die voor de tweede keer gehouden wordt in de Nekkerhal in Mechelen. De beurs richt zich op startende ondernemers die zich onder andere bezig houden met een webshop en het perfectioneren van hun online aanwezigheid. De de beurs is daarnaast gericht op ondernemers die al een fysieke winkel hebben maar daarnaast online hun producten willen verkopen. Er zijn bij dit evenement inspirerende gastprekers aanwezig en tientallen exposanten in zes categorieën binnen de eCommerce. Kortom voor ieder dus wat wils en een must see voor online verkopers. Meer info en hoe je je kan aanmelden is te vinden op hun website.

E-commerce Live! [30 mei 2018]

“Het toonaangevende E-commerce event van Nederland” zoals E-commerce Live! zichzelf noemt zal plaatsvinden op 30 mei in de Beurs van Berlage te Amsterdam. E-commerce Live! is niet het standaard evenement maar een doorlopend programma met pitches, demo’s en presentaties over de nieuwste ontwikkelingen in de eCommerce. Naast eCommerce komt ook eFullfilment (alles wat met verzenden, ontvangen, inkoop en opslag van de producten te maken heeft) aan bod. Met sprekers van uiteenlopende bedrijven als Transavia, HEMA en ABN AMRO is er voor iedere eCommerce ondernemer wel wat interessants te vinden.

What’s Going on in [R]etailing!? [31 mei 2018]

What’s Going on in [R]etailing!? is een evenement speciaal bedoeld voor retailers. Naast sprekers uit de Fashion, Food, Non-Food, Travel, DIY, Living en Selfcare sector biedt dit evenement de kans om je netwerk als retailer uit te breiden en ondernemers te ontmoeten van topbedrijven. Daarnaast worden er zogenaamde Boot Camps gegeven  waarin de digitale wereld en de eCommerce worden besproken. Voor retailers is het dus interessant om te zien waar andere retailers mee bezig zijn en je te laten inspireren door CEO’s en managers van grote bedrijven. Check de site voor meer info.

E-commerce Insights [7 juni 2018]

E-commerce Insights is speciaal bedoeld voor mensen met een management of directiefunctie in de eCommerce. Bij dit evenement dat in de regio Utrecht wordt gehouden, is het doel om je te “informeren, inspireren en motiveren door middel van een interessant programma met experts uit het vakgebied.” Dingen als de nieuwste ontwikkelingen en trends in de eCommerce worden besproken. Ieder jaar heeft het evenement een thema en dit jaar is dat Artificial Intelligence, Machine Learning en Virtual & Augmented Reality. Hierbij wordt dus diep ingegaan op de allernieuwste technologieën.

Emerce Fashion [26 juni 2018]

Emerce Fashion richt zich specifiek op de modetak van de eCommerce. Hierbij worden de nieuwste trends in mode, tech en eCommerce besproken. Niet alleen sprekers van grote merken zullen aanwezig zijn maar ook mensen uit juridische kant van de online mode-industrie, schrijvers en social media experts delen hun kennis op dit evenement. Emerce Fashion vindt plaats in Amsterdam nabij het Centraal Station. Volgens de site worden vragen als “Hoe creëer je de ideale online experience? Hoe verhoog je conversie? En hoe bouw je online een sterk brand?” besproken.

eRetail Europe [9 oktober 2018]

Voor retailers die online bezig zijn en gevorderde kennis hebben wat betreft de technologie erachter is eRetail Europe misschien een interessant evenement. Het doel van het evenement is om online retailers en professionals werkzaam in de e-commerce bij elkaar te brengen en onderwerpen als digitale trends, adverteren, en nieuwe technologie te bespreken. Dit jaar zijn er sprekers van enorme bedrijven als adidas, Balenciaga en Google aanwezig die kennis deelden over de ontwikkelingen in de eCommerce. Het evenement vindt 9 oktober van dit jaar plaats en meer info is te vinden op de site.

Webwinkel vakdagen [23 & 24 januari 2019]

De Webwinkel vakdagen zijn dit jaar helaas al geweest, maar volgend jaar is er weer een kans om aanwezig te zijn bij dit grote eCommerce evenement in de Jaarbeurs te Utrecht. Het evenement is het grootste e-commerce-event van de Benelux en is gericht op ondernemers die een webshop hebben en daar meer potentie in zien. De Webwinkel vakdagen bieden ruimte voor bedrijven om zichzelf te promoten en daarnaast natuurlijk webshop eigenaren die informatie kunnen krijgen over de nieuwste ontwikkelingen. Het voordeel is ook dat de exposanten tijdens het evenement speciale aanbiedingen doen waardoor het voor de bezoekers aantrekkelijk is om een deal uit deze dag te slepen.

Emerce Retail [14 maart 2019]

Hoewel het evenement pas over een klein jaar plaatsvindt is het wel de moeite waard om Emerce Retail in je agenda te zetten. Het evenement is van dezelfde organisatie als Emerce Fashion maar is bij deze editie gericht op de online retailers. Het thema van de aankomende editie (van 2019 dus) is ‘De toekomst van online en cross-channel retailing’. Dit evenement is vooral interessant voor professionals die zich verder willen ontwikkelen in de online retail. Daarnaast is het belangrijk dat je interesse hebt in de nieuwste ontwikkelingen en ervoor zorgt dat je bereid bent, of van plan bent om hierin te gaan investeren.

Er is de genoeg te doen het komende jaar als het gaat om de eCommerce evenementen. Naast dat al deze evenementen leerzaam, interessant en goed voor je onderneming zijn, is het ook gewoon leuk om rond te lopen. Bij veel van deze evenementen zullen wij ook, als bezoeker, aanwezig zijn om nog meer te leren over het vak. Schroom niet om contact op te nemen als je nog vragen hebt naar aanleiding van deze blog of een adviesgesprek wil inplannen.

PLAN NU EEN GRATIS ADVIES AFSPRAAK IN

 

Leave a Reply