Hoe werkt LinkedIn? Deel II: Organisch bereik

Logo_Linkedin deel 2

In deze serie over LinkedIn leggen we uit wat LinkedIn is en hoe het platform uw business kan helpen groeien en in contact laat komen met nieuwe mensen. In onze vorige blog over het online netwerk kon je al lezen over de verschillende functies die LinkedIn aanbiedt om je online professionele netwerk op te bouwen. In deze post gaan we het hebben over het posten van berichten op LinkedIn vanuit je bedrijfspagina en wat het organische bereik hiermee te maken heeft.

PLAN NU EEN GRATIS ADVIES AFSPRAAK IN

Organisch en betaald bereik

Evenals bij Facebook is het mogelijk om op LinkedIn een bedrijfspagina te creëren waarop updates en posts geplaatst kunnen worden en gebruikers worden geïnformeerd over wat jouw onderneming precies doet. Deze posts verschijnen op twee manieren in iemands feed. De ene manier is via het gebruikelijke algoritme van LinkedIn waarbij de gebruikers die de pagina volgen het bericht te zien krijgen. Wanneer iemand het besluit de post interessant te vinden, groeit het bereik en zullen dus ook meer mensen het te zien krijgen. Een andere mogelijkheid is om het bericht betaald te promoten waardoor je een groter en specifieker publiek kan bereiken. In deze post zullen we het gaan hebben over het organische bereik en hoe dit helpt om jouw bedrijf te promoten.

‘Professioneel relevant’ en tips van LinkedIn

LinkedIn geeft net als bijna alle sociale media en sites als Google en Youtube weinig informatie over hun algoritme en hoe het organische bereik zich ontwikkelt. Wel is op de LinkedIn supportpagina informatie te vinden over de zichtbaarheid van artikelen. De support geeft onder andere aan dat artikelen die “professioneel relevant zijn, zullen profiteren van organische distributie.” Dit is natuurlijk een vrij abstracte beschrijving en het is maar de vraag wat ‘professioneel relevant’ precies is. Daarom wordt ook gezegd dat het algoritme gebaseerd is op dingen als ‘interessant, commentaren en gedeelde items’.

LinkedIn geeft, om je een eindje op weg te helpen met het organisch bereik, een aantal tips voor het schrijven en promoten van de juiste artikelen en posts. Zo is het belangrijk om artikelen te publiceren die passen bij de doelgroep. Kijk dus welk publiek je wil bereiken, bekijk vervolgens welke berichten goed op gereageerd wordt en welke niet en pas daar je content op aan. Zo zullen de interessants, comments en shares vanzelf omhoog gaan. LinkedIn geeft daarnaast het advies om artikels te posten die betrekking hebben op het nieuws binnen jouw bedrijfstak maar daarbij niet te veel dingen te posten. Andere dingen om in te gaten te houden bij het posten is dat je hastags kan gebruiken om sneller gevonden te worden en daarnaast je post te delen op de andere sociale media.

Wat het organische bereik voor jouw bedrijf kan doen

Het organische bereik van LinkedIn is iets wat je niet moet onderschatten. Het netwerk zit vol potentiële klanten en partners en door het juiste bericht te plaatsen kan dit de juiste professionals bereiken. Daarnaast is het gratis en kan dit dus een simpele optie zijn om nieuwe mensen aan te trekken.

Omdat het algoritme van LinkedIn niet bekend is voor het grote publiek is het belangrijk om in gedachte te nemen dat er niet een perfecte post of promotie bestaat voor alle bedrijfspagina’s. Daarom is het verhogen van het organisch bereik een proces van proberen. Wees daarbij creatief en verrassend zodat mensen het interessant vinden om op jouw pagina te komen. Wanneer een gebruiker vervolgens op de pagina van jouw bedrijf komt, zorg dan dat de pagina herkenbaar is en als een soort extensie van jouw website dient. Omdat je bedrijf bestaat uit meerdere werknemers is het ook goed om je medewerkers en natuurlijk jijzelf, de pagina te laten promoten. Zo wordt het netwerk van je bedrijf ook weer vergroot en hoe meer mensen het zien, hoe groter de kans is dat je nieuwe klanten aantrekt.

Mocht je na het lezen van deze post nog vragen hebben over LinkedIn en wat dit voor jouw bedrijf kan betekenen? Meld je dan snel aan voor een gratis en geheel vrijblijvend informatiegesprek. Wij van MC eCom Services kunnen advies geven over online marketing en dus ook over de mogelijkheden van LinkedIn.

PLAN NU EEN GRATIS ADVIES AFSPRAAK IN

2 Comments »

Leave a Reply